Date posted: 16. 07. 2018 | Category: NOVICE

Poletni koncerti na lendavskem gradu

Vljudno vabljeni na koncerte na lendavski grad v sklopu poletnega festivala Poleti v Lendavo od 20. julija do 8. septembra 2018.


OBVESTILO: Spremembe v koncertnem programu

Spoštovani ljubitelji kulture in umetnosti!

Sporočamo Vam, da je zaradi objektivnih razlogov prišlo do sprememb prihajajočih koncertov. V določenih primerih se spremeni tako datum kot tudi lokacija.

Spremenjen program:

  • Sara Renar: 8. 9. 2018, lendavski grad (v primeru slabega vremena v sinagogi)
  • Urška Gajšt & Igor Bezget: 22. 9.2018, sinagoga
  • JUNEsHELEN, 6. 10. 2018, sinagoga
  • Duo Ponte, 22. 10. 2018, sinagoga

Hvala za razumevanje!


Petek, 20. julij 2018, ob 21.00
Lendavski grad, grajska kavarna

Luce

Imenujejo jo hrvaška Adele. Z rockovske akademije takoj kot spremljevalna vokalistka na majhne in na velike odre. Kot stalna gostja edinstvene Josipe Lisac je Luce prevzela hrvaško javnost in jo docela očarala. Njena zgodba o uspehu raste z mnogimi priznanji in nagradami. Prepriča s kakovostjo aranžmajev in pristno globino odličnih besedil, ki doživetje glasbenih nastopov Luce dosledno uvrščajo v kategorijo »prvovrstno«. Doživetja v senci mogočnega gradu ne gre zamuditi!

Povezava: Youtube


Sobota, 18. avgust 2018, ob 19.00
Lendavski grad, grajska kavarna

NITZ

V svojih DJ-setih, live performansih in studijskih kreacijah raziskuje kontraste med plesnimi, tipajočimi, instinktivnimi in nezemeljskimi vidiki techno, house, bass, leftfield, electro in manj konvencionalne elektronske glasbe. Tokrat se predstavlja z live actom, v katerem prevladujejo ambientalni zvok in ležerni ritmi, ki se strukturno spogledujejo z IDM-jem.

Povezava: Soundcloud


Četrtek, 23. avgust 2018, ob 19.00
Lendavski grad, grajska kavarna

Brodolomec

Gregor Stermecki, komponist, glasbenik in pisec besedil, znan po sodelovanju z izvajalci, kot so Bilbi, Patetico, Papir in Severa Gjurin, se tokrat predstavlja s svojim kantavtorskim projektom Brodolomec. Na grajskem prizorišču ga spremljata pevka Maja Pihler Stermecki – Bilbi in kontrabasist Luka Herman Gaiser.


Četrtek, 30. avgust 2018, ob 20.00
Lendavski grad, grajska kavarna

Urška Gajšt & Igor Bezget

Urška Gajšt sodi med najbolj zanimive glasove slovenske glasbe. Kot vokalna solistka deluje nekaj več kot deset let, predstavila se je ob glasbenikih, kot so Marko Črnčec, Tadej Kampl, Bruno Domiter in Vid Žgajner, ter z velikimi zasedbami, npr. Big Bandom RTV Slovenija.

Tokrat jo spremlja vrhunski vsestrunski glasbeni umetnik Igor Bezget, s katerim sta posnela ploščo U And I. Z repertoarjem, ki sloni na slovenskem melodičnem jazzu in tradiciji slovenske popevke, obogatenim z nekaj ljudskimi ter avtorskimi skladbami, nas razvajata na grajskem koncertu.

Povezava: bandcamp


Sobota, 1. september 2018, ob 19.00
Lendavski grad, grajska kavarna

JUNEsHELEN

Njeno glasbo prežema sanjsko kinematografsko vzdušje v preobleki temačnega trip hopa. Hedonističen ženski duh se prepleta z melodijami klavirja, mehkimi sintetizatorji in s prizemljenimi ritmi bobnov, nad katerimi lebdi vokal romantične pesniške občutljivosti.

Povezava: juneshelen.com


Četrtek, 6. september 2018, ob 19.00
Lendavski grad, grajska kavarna

Duo Ponte

Duo Ponte sestavljata pevka Alja Petric in kitarist Damjan Stanišić. V duet ju je povezalo raziskovanje zvočnih pokrajin ljudstev z daljnih ruskih step, panonske kotline, Balkana, južne Evrope in Novega sveta. Virtuozno kitaristovo obvladovanje instrumenta in prefinjen žametni vokal pevke sta le osnovi za subtilno povezovanje čustev, ki so se v glasbe sveta nalagale skozi stoletja, in ljubezni do glasbe, ki sta se ji glasbenika zavezala.

Povezava: www.duoponte.com


Sobota, 8. september 2018, ob 20.00
Lendavski grad, grajska kavarna

Sara Renar

Zagrebška glasbenica Sara Renar je močan in prepričljiv glas mlade generacije. Svoj glasbeni slog je našla med eksperimentalno, indie in pop glasbo, v mešanju subtilnih melodij z elektronskimi in gledališkimi elementi. Sarina avtorska glasba je edinstvena: sodobna, nežna, občutljiva in hkrati brezobzirno prodorna. Izdala je štiri albume, prejela kopico nagrad in izvedla čez 250 koncertov.

Povezava: sararenar.com