Date posted: 31. 08. 2018 | Category: NOVICE

SPORED: Jesenski koncerti na lendavskem gradu in v sinagogi

Sobota, 8. september 2018, ob 20.00
Prizorišče: lendavski grad (v primeru slabega vremena v sinagogi)

Sara Renar

Zagrebška glasbenica Sara Renar je močan in prepričljiv glas mlade generacije. Svoj glasbeni slog je našla med eksperimentalno, indie in pop glasbo, v mešanju subtilnih melodij z elektronskimi in gledališkimi elementi. Sarina avtorska glasba je edinstvena: sodobna, nežna, občutljiva in hkrati brezobzirno prodorna. Izdala je štiri albume, prejela kopico nagrad in izvedla čez 250 koncertov.

Povezava: sararenar.com


Sobota, 22. september 2018, ob 20.00
Prizorišče: sinagoga

Urška Gajšt & Igor Bezget

Urška Gajšt sodi med najbolj zanimive glasove slovenske glasbe. Kot vokalna solistka deluje nekaj več kot deset let, predstavila se je ob glasbenikih, kot so Marko Črnčec, Tadej Kampl, Bruno Domiter in Vid Žgajner, ter z velikimi zasedbami, npr. Big Bandom RTV Slovenija.

Tokrat jo spremlja vrhunski vsestrunski glasbeni umetnik Igor Bezget, s katerim sta posnela ploščo U And I. Z repertoarjem, ki sloni na slovenskem melodičnem jazzu in tradiciji slovenske popevke, obogatenim z nekaj ljudskimi ter avtorskimi skladbami, nas razvajata na grajskem koncertu.

Povezava: bandcamp


Sobota, 6. oktober 2018, ob 20.00
Prizorišče: sinagoga

JUNEsHELEN

Njeno glasbo prežema sanjsko kinematografsko vzdušje v preobleki temačnega trip hopa. Hedonističen ženski duh se prepleta z melodijami klavirja, mehkimi sintetizatorji in s prizemljenimi ritmi bobnov, nad katerimi lebdi vokal romantične pesniške občutljivosti.

Povezava: juneshelen.com


Ponedeljek, 22. oktober 2018, ob 19.00
Prizorišče: sinagoga

Duo Ponte

Duo Ponte sestavljata pevka Alja Petric in kitarist Damjan Stanišić. V duet ju je povezalo raziskovanje zvočnih pokrajin ljudstev z daljnih ruskih step, panonske kotline, Balkana, južne Evrope in Novega sveta. Virtuozno kitaristovo obvladovanje instrumenta in prefinjen žametni vokal pevke sta le osnovi za subtilno povezovanje čustev, ki so se v glasbe sveta nalagale skozi stoletja, in ljubezni do glasbe, ki sta se ji glasbenika zavezala.

Povezava: www.duoponte.com

Soorganizator: KKC Lendava – Lendvai KKK