Date posted: 26. 01. 2022 | Category: NOVICE, Pretekle

8. mednarodna fotografska razstava: PANNONIA REFLECTIONS 2021

Otvoritveni ogled razstave

Zaradi epidemije bo otvoritev 8. mednarodne fotografske razstave Pannonia Reflections potekala v sklopu slavnostne prireditve v počastitev slovenskega kulturnega praznika v petek, 4. februarja 2022, s pričetkom ob 17.30 v gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.

Razstava bo na ogled do 10. maja 2022.

Ker klasičnega odprtja ne bo, Vas vabimo na otvoritveni ogled razstave, ki bo prav tako 4. februarja med 18. in 21. uro na lendavskem gradu.

TISKOVNA KONFERENCA (4. 2. 2022)

Foto: Tomaž Galič


8. mednarodna fotografska razstava

Razstava fotografij Pannonia Reflections je mednarodni projekt, ki vključuje fotografe z vsega sveta in ima izredno veliko dodano vrednost. Razstava poteka pod pokroviteljstvom in pravili Mednarodne zveze za fotografsko umetnost FIAP, Fotografske zveze Slovenije in Fotografske zveze ZDA (Photographic Society of America). Fotografsko društvo Pannonia projekt uspešno uresničuje že osmo leto zapored.

Organizacija razstave je potekala v več korakih. Na začetku avgusta 2021 smo objavili razpis s petimi temami: Prosta barvna, Prosta črno-bela, Arhitektura, Pokrajina in Voda.

Razpis je bil odprt do začetka decembra 2021, nanj se je prijavilo 359 avtorjev iz 61 držav s 5988 fotografijami. Sredi decembra se je sestala žirija, katere člani so bili ugledni in mednarodno priznani fotografi Matjaž Čater (Slovenija), Borislav Milovanović (Srbija) in Nenad Martić (Hrvaška).

Žirija je fotografije ocenjevala z ocenami od 1 do 9. Pri tem sta bili sicer merodajni predvsem kreativnost in originalnost, pomembna pa je bila tudi tehnična dovršenost fotografije. Potem ko je vsak član žirije ocenil vse fotografije, te so bile opremljene s šifro, torej brez podatkov o avtorju, so sešteli ocene za vsako. Tako je nastal seznam najbolje ocenjenih fotografij, med katerimi je žirija po dogovoru izbrala fotografije, za katere je menila, da si zaslužijo nagrado. Tako je najbolje ocenjena 101 fotografija 84 avtorjev iz 27 dežel sveta. Te fotografije si imate priložnost ogledati na 8. mednarodni fotografski razstavi Pannonia Reflections.

Davor Dolenčić
Predsednik FD Pannonia


VABILO RAZSTAVE

 

VABILO

Galerija-Muzej Lendava in Fotografsko društvo Pannonia vljudno vabita Vas in Vaše prijatelje na otvoritev 8. mednarodne fotografske razstave Pannonia Reflections, ki bo potekala v sklopu slavnostne prireditve v počastitev slovenskega kulturnega praznika v petek, 4. februarja 2022, s pričetkom ob 17.30 v gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.

Razstavo bo odprl Matjaž Čater, predsednik žirije Pannonie Reflections.


POVEZAVE

https://www.lendava.si/objava/591363
https://www1.kkl.si/sl/slovenski-kulturni-praznik-2022/
https://www.gml.si/
https://www.facebook.com/events/2169786909840683/
http://www.pannonia.si/
https://www.facebook.com/Pannonia-Reflections-513164785525376/


OTVORITEV RAZSTAVE: VIDEO IN FOTO

Uradna otvoritev 8. mednarodne fotografske razstave Pannonia Reflections v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi (od 1:11:37 naprej):

Foto: Tomaž Galič


V MEDIJIH