Date posted: 13. 05. 2024 | Category: Aktualno, NOVICE

LIKOVNA RAZSTAVA: Ernst Fuchs

VABILO

Galerija – Muzej Lendava in Občina Lendava vljudno vabita Vas in Vaše prijatelje na odprtje razstave avstrijskega umetnika Ernsta Fuchsa,
ki bo v petek, 17. maja 2024, ob 19. uri na lendavskem gradu.

Razstavo bodo odprli:
Dubravko Baumgartner, direktor Galerije – Muzeja Lendava,
dr. Janez Balažic, umetnostni zgodovinar,
Janez Magyar, župan Občine Lendava.

Odprtju razstave sledi koncert Chameleon Jazz Banda iz Budimpešte.

Razstava bo na ogled do 31. oktobra 2024.

 

Ernst Fuchs (1930–2015)

Ernst Fuchs je bil avstrijski slikar, risar, grafik, kipar, arhitekt, scenograf, skladatelj, pesnik in eden od ustanoviteljev dunajske šole fantastičnega realizma. Leta 1972 je pridobil zapuščeno vilo Otta Wagnerja v Hütteldorfu, ki jo je obnovil in preoblikoval.

Vir kratkega opisa: wikipedija


Chameleon Jazz Band

Okvir posebnega glasbenega programa, sestavljenega posebej za ta večer, predstavljajo uspešnice jubilejne turneje po šestih državah. Na repertoarju pa so tudi najbolj znane skladbe glasbenih prijateljev Ernsta Fuchsa.

Kratka predstavitev

Kameleon Jazz Band, ki v svojem slogu združuje melodični jazz in prefinjeno pop glasbo, je v zadnjih letih odigral več kot 350 koncertov v 50 mestih v 9 evropskih državah. Spomladi leta 2021 je izdal album „STORIES“ z osmimi avtorskimi skladbami, novembra 2021 pa kratki film „LIVE FROM TOKAJ“. Maja 2022 so izdali nov videospot, decembra 2022 pa singel „YOU AND I“. Jeseni 2023 so v svoj repertoar dodali še „LIGHTS OF SAN FRANCISCO“ in „LOADED“. V sezoni 2023/24 se bo začela jubilejna turneja, na kateri bodo obiskali Dunaj, Budimpešto, Târgu Mures, Prago, Stuttgart in druga mesta.

Gostujoči umetniki skupine Chameleon Jazz Band so bili – Tamás Berki, Charlie, Klára Hajdu, Misi Horváth, Orsi Kozma, Andrea Malek, Erika Náray, Andrea Szulák, Feng Ya Ou. Rezső Bálint, ustanovitelj in umetniški vodja orkestra, sicer trobentač, je prejel madžarsko nagrado Artisjus.

YouTube | https://www.youtube.com/@ChameleonJazzBand
Spotify | https://spoti.fi/3rsIcON
Apple Music | https://apple.co/2PBrP5q
Web | https://chameleonjazzband.eu
Instagram | https://instagram.com/chameleonjazzband